Over mij

Barbershopact (20 jaar, 1984) met mijn eerste Jazzbandje 'The Pretty Kiddies of Swing'

 

 

 

CD-presentatie met PennyLeen in het BurgerWeesHuis, december 2011

MIJN ROOTS

 

 

Hoe ben je begonnen met muziek maken?

  • Op achtjarige leeftijd begonnen met het electronische orgel. Dit was in de jaren zeventig in de mode. Destijds stond dit orgel in veel woonkamers. Kort daarna volgde de trompet, waarmee ik bij harmonieverenigingen, het schoolorkest en in bigbands ging spelen.

 

Wanneer kwam je in aanraking met de basgitaar?

  • Ik was me niet bewust van het bestaan van een basgitaar totdat ik dit geluid hoorde in de hit 'Love Games' van Level 42. Ik was om. Ik kon een basgitaar lenen van een vriend en binnen een maand had ik mijn eigen Westone-bas. Vanaf mijn 16de heb ik onafgebroken in diverse bands gespeeld.

 

Welke opleiding heb je gevolgd?

  • Na een voltooide vakopleiding Orgel bij Nico Waasdorp aan het Zwols Conservatorium (nu ArtEZ), ben ik alsnog Basgitaar gaan studeren bij docenten David de Marez-Oyens en Theo de Jong in Hilversum (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten).

 

Hoe heb je het eindexamen Basgitaar afgerond?

  • Voornamelijk met eigen composities en ik werd beloond met een 8,5. Daarbij kwam als extra een eervolle vermelding voor mijn 'goede eigen composities' op mijn diploma te staan.

 

Welke muziekstijlen hebben jou beïnvloed?

  • In mijn composities en manier van spelen hoor je veel funk, soul, jazz en blues. Kijk en luister naar de videos bij Muziek.

Docent

Nieuw

Bandcoachleerlingenclip 2017

Interview magazine Bandcoach 2016

Ontwerp logo en website: Jamil Lonis

 

Copyright © 2017

en musicus